Menu

BistroFan

Blog nie tylko o gotowaniu ...

Biszkopty migdałowe

kakaozpianka

Szybkie małe co nieco, do przygotowania jako szybka i zdrowa przekąska lub na deser.

biszkopty_migdaowe

Biszkopty migdałowe:

100 g migdałów

3 łyżki ksylitolu

zapach migdałowy kilka kropli

2 jajka

szczypta soli

2 łyżki mąki kukurydzianej

szczypta proszku do pieczenia

Migdały zalewam wrzątkiem na 30 minut, obieram ze skórki i mielę drobno. Białka ubijam na sztywno z solą, dodaję żółtka, migdały, zapach, proszek i mąkę, delikatnie mieszam. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam porcję ciasta tworząc małe biszkopciki. Piekę ciastka w 180 st. C około 10 minut aż się zrumienią.

© BistroFan
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci